HOME
COLOFON
LINKS

NIEUW OP DE SITE:
ARCHIEF & INFO

Menno Simons Centrum - kloppend hart van ons erfgoed
Van de geschiedenis van Menno Simons en de 'erfgenamen' van zijn gedachtegoed is veel bewaard gebleven. Boeken, kaarten, litho's, foto's - er is een grote schat aan materiaal. Net als de doopsgezinden zelf zijn deze historiegetuigen echter verspreid geraakt over de hele wereld. Het Internationaal Menno Simons Centrum zoekt naar wegen om het beeldmateriaal te verzamelen, te bewaren, uit te leggen en via Internet voor iedereen toegankelijk te maken.
Lees over de Beeldbank Menno Simons

Missie: reflectie door presentatie
Maar er is meer dan de kennis die dit bronmateriaal ons oplevert. De reflectie en bezinning op het doopsgezinde eigene vindt ook plaats in de hoofden en harten van de mensen. Het Internationaal Menno Simons Centrum (IMSC) wil de wereldwijde broederschap dan ook niet alleen van dienst zijn door het erfgoed levend te houden in materiële zin, maar ook in spirituele zin. Wij willen stof voor reflectie en bezinning geven.

Die stof bieden wij aan in de vorm van presentaties. Het IMSC verzorgt rondleidingen, ontmoetingsmogelijkheden, studie, bezinning en inspiratie over de eigenheid van het doopsgezind-zijn: gisteren, vandaag en morgen. Gelukkig krijgen wij daarbij zelf ook hulp en inspiratie. Mede dankzij de hulp van talloze actieve vrijwilligers mag ons Centrum het kloppend hart van ons doopsgezinde erfgoed worden genoemd.


<<terug