HOME
COLOFON
LINKS

NIEUW OP DE SITE:
ARCHIEF & INFO

EXPOSITIES:
MENNO 2011
STOP 1: Pingjum. Welkom in het schuilkerkje! U wordt er ontvangen met de nieuwe introductiefilm over Menno Simons en de wereldwijde 500-jarige Doopsgezinde/ Mennonietenbeweging. DVD bestellen? Mail naar: info@mennosimonscentrum.nl - verkrijgbaar vanaf 14 mei 2011

STOP 2:
Bezoek de Victorius Kerk in Pingjum, waar Menno Simons in 1524 tot priester werd ingewijd. De computeranimatiefilm 'Ontmoeting met Menno Simons' wordt er vertoond.

STOP3:
Bezoek de Koepelkerk in Witmarsum, de plek waar Menno Simons in 1536 de Rooms-katholieke kerk verliet. Hier koos hij voor zijn eigen weg en een leven vol risico. In dit prachtig gerestaureerde, ‘warme’ kerkgebouw vindt u een bijzondere expositie van kunstzinnige portretten, gemaakt door fotograaf Bert Janssen. De portretten representeren de 110 huidige doopsgezinde gemeenten in Nederland. De naam van de expositie:

dgmijnpassie        bestel persoonlijk portretboekje
 

Samen met aanvullend beeldmateriaal per gemeente worden de portretten zowel op traditionele wijze gepresenteerd als interactief met een 'multi touch-screen'tafel. De portretten van deze tentoonstelling zullen later in het jaar in boekvorm verschijnen. Intekenen kan via info@mennosimonscentrum.nl

STOP 4: Bezoek de doopsgezinde Vermaning van Witmarsum, met de expositie:
dgdiaspora
Over de uitwaaiering van de Mennonieten en het vestigen van nieuwe gemeenten overal ter wereld. Over hun geloof en principes, de noodzaak om steeds maar weer te moeten verhuizen, hun lijden en overleven, gebruiken en cultuur.

STOP 5: Bezoek tenslotte het Menno Simons Monument en de sculptuur (van de voormalige doopsgezinde) kerk in Witmarsum. De omgeving rond het monument is vernieuwd; het nieuwe parkeerterrein en het bezinningsvoetpad naar het monument is gereed als MENNO2011 op 14 mei 2011 aanvangt.

QUILTS - De verbindende kracht van Quilts, lees meer>>
<<terug