HOME
COLOFON
LINKS

NIEUW OP DE SITE:
ARCHIEF & INFO

Hieronder de eerder gepubliceerde (en dus niet meer actuele) teksten over MENNO2011, de links naar de materialen en beelden zijn wel actief.


Menno 2011

De Stichtingen: Internationaal Menno Simons Centrum, Doopsgezinde Monumenten in Friesland en de doopsgezinde gemeente De Lytse Streek zijn blij met het aantal bezoekers en deelnemers aan Menno2011

Expositie- en bezinningsroute
Dankzij de gastvrijheid en het gebodene aan exposities en films hebben we in de zomer van 2011 veel enthousiaste en dankbare deelnemers gehad in WITMARSUM en PINGJUM, in Friesland. >>foto-impressie.

dgmijnpassie  bestel persoonlijk portretboekje
De expositie 'Doopsgezind. Mijn passie!' komt in de maand november in de Doopsgezinde Kerk in Groningen.
Op 16 december opent deze expositie met de andere exposities en films Menno Simons in Tresoar in Leeuwarden voor een periode van drie maanden. In het najaar van 2012 komen de exposities in het Rijper Museum. Andere opties voor plaatsingen in 2012 lopen nog.

 

dgdiaspora        bekijk de posters
'Doperse diaspora' heeft in de Doopsgezinde Kerk van Veenwouden veel bezoekers getrokken in oktober. Deze expositie verhuist ook naar Groningen en Tresoar in Leeuwarden.

Het jubileumjaar heeft ons ook twee nieuwe producten gebracht:
de nieuwe Menno Simons film op dvd
receptenboekje 'Doperse diaspora'

De verbindende kracht van Quilts
Expositie van een verzameling Quilts, vervaardigd door Noord-Amerikaanse doopsgezinde vrouwen en bedoeld om in de oorlogsjaren warmte en beschutting te bieden aan slachtoffers in Europa. lees meer

De projecten van de Stichting Internationaal Menno Simons Centrum worden mede mogelijk gemaakt door:
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO)
Europa investeert in zijn platteland