HOME
COLOFON
LINKS

NIEUW OP DE SITE:
ARCHIEF & INFO

terug home <<eumennet
Start eumen.net project ‘Welcome to Mennonite Europe’.

Dit najaar is het eumen.net project ‘Welcome to Mennonite Europe’ officieel van start gegaan, mede dankzij de steun van een aantal Doopsgezinde fondsen en instellingen. Het project heeft tot doel vijf eeuwen omzwervingen van Mennonieten in Europa in beeld te brengen, verbindingen te leggen en ontmoetingen te laten plaats vinden.

Het eumen.net project wordt uitgevoerd door het Internationaal Menno Simons Centrum te Witmarsum, in samenwerking met het Doopsgezind Seminarium, de VU Amsterdam, de ADS, de Universiteit van Hamburg en Doopsgezinde partners uit negen Europese landen.

De belangrijkste onderdelen die op stapel staan zijn:
Het ontwikkelen van een website waarin de informatie (interactief) in
  beeld wordt gebracht.
Het organiseren van Een 9000 km lange, twee maanden durende
  trektocht
, langs belangrijke ’Mennonite Higlights’ in Europa,   gedurende de zomer van 2014. >>

 

 

 

 

>> Deze MIGRATIE TOUR start in Zwitserland, trekt naar N-Europa, gaat via Polen naar Oekraïne om vervolgens via Midden-Europa in Centraal-Duitsland te eindigen. De TOUR is vooral bedoeld als kennismakings-  en promotie-podium. De negen Europese landen die in eumen.net samenwerken zullen zich tijdens de TOUR presenteren.
Na afloop wordt de tocht uitgewerkt in een meer permanente MIGRATIE-ROUTE als onderdeel van de eumen.net website. Het gehele project wordt meegenomen ter presentatie tijdens de Assembly van de Mennonite World Conference in Harrisburg PA USA in de zomer van 2015.

Voor de MIGRATIE TOUR, zijn wij op zoek naar vrijwilligers (18-80 jr), die in juli en augustus 2014 willen meereizen in twee bestelbusjes of bij de organisatie ervan willen helpen. De 9000 km lange TOUR is opgedeeld in vier trajecten van ongeveer twee weken. Aanmelden is mogelijk voor de gehele tour of voor een of meer trajecten. Opstapplaatsen zijn: (Utrecht)Zürich, Leeuwarden, Gdansk, en Wenen. Vooral jongeren, zowel uit Nederland als uit de Europese partnerlanden, nodigen wij hiervoor uit. Van de vrijwilligers wordt medewerking verwacht bij diverse activiteiten tijdens de reis. Er vindt vooraf instructie plaats. De meereiskosten, inclusief kosten voor onderdak en maaltijden zijn in principe voor rekening van het project.

Projectleider: Antoinette Hazevoet.
Nadere inlichtingen en voorwaarden voor aanmelding MIGRATIE TOUR 2014: hazevoet@mennosimonscentrum.nl

Wil je de Pdf versie? Klik hier

terug home <<